Geld voor vliegticket broer Marijke van der Burgt bijna binnen: 'Hij kan naar uitvaart'

30 mei 2014 om 13:12 • Aangepast 24 april 2020 om 13:27
nl
De broer van Marijke van der Burgt, de vrouw uit Veldhoven die vorig weekend om het leven kwam bij een auto-ongeluk op de A2 bij Liempde, kan de uitvaart in Nederland bijwonen. Vrienden van Marijke hebben geld ingezameld zodat Maarten, die in Thailand woont, een vliegticket kan kopen om naar Nederland af te reizen. Bij het ongeluk op de A2 kwam naast Marijke van der Burgt ook haar zoon Jelle om het leven.
Geschreven door

"Het geld is bijna helemaal bij elkaar", vertelt Miranda van der Velden, een van de vrienden van de familie, aan Omroep Brabant. "We kunnen dus een vliegticket kopen. In ieder geval voor de reis hier naartoe. De terugreis zien we nog wel."
Broer Maarten verhuisde enkele jaren geleden met zijn moeder naar Thailand, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn moeder overleed vorig jaar. Maarten is inmiddels getrouwd en hij heeft een kindje.
Zelf geen geldMaarten had zelf geen geld om een vliegticket en de busrit van Mukdahan, waar hij woont, naar Bangkok te betalen. Vandaar dat vrienden de benodigde duizend euro in probeerden te zamelen. 
De datum voor de uitvaart van Marijke van der Burgt en haar zoon Jelle is nog niet bekend. "Maar 3 juni is er in ieder geval een herdenking in kerk."
CondoleanceregisterHet ongeluk op de A2 bij Liempde, waarbij Marijke en Jelle om het leven kwamen, gebeurde zaterdagmiddag rond één uur. Twee auto's botsten op elkaar. De auto van de slachtoffers brandde volledig uit.
Maandag werd voor Marijke en Jelle een condoleanceregister op internet geopend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.