Bizar verzoek voor Eindhovenaar: maak van been een lamp

30 mei 2014 om 13:28 • Aangepast 24 april 2020 om 13:28
nl
De Eindhovense preparateur Joep Teurlincx heeft misschien wel de vreemdste opdracht van zijn leven gekregen. Een inwoner van Spijkenisse meldde zich met een bizar verzoek. De 53-jarige Leo Bonten dreigt zijn been kwijt te raken door amputatie. En als dat inderdaad gebeurt, wil hij er een lamp van laten maken. Dat meldt het AD.
Geschreven door

Teurlincx is specialist in het opzetten van dieren en heeft nooit menselijke lichaamsdelen opgezet. Hij wil in principe de klus uitvoeren, maar wil wel weten of het juridisch mag. Ook wil hij nog even overleggen met zijn broers die ook in de zaak zitten. Leo Bonten is duidelijk: "Ik mag doen met mijn been wat ik wil."
MartelgangBonten heeft al twee jaar ernstige problemen met zijn been. Amputatie zou volgens specialisten de beste oplossing zijn. Daarmee zou een einde komen aan een martelgang. Het Erasmus MC, waar hij behandeld wordt, is verbaasd. Normaal gesproken worden geamputeerde lichaamsdelen als medisch restafval gezien.
De Spijkenisser wil géén afstand doen van zijn been, zo schrijft het AD. Hij vindt een lamp heel toepasselijk. "Een lamp heeft toch ook een voet?" Mocht zijn plan niet doorgaan, dan wil hij zijn been zelf begraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.