Video

Vader (43) springt met 2-jarig zoontje van flat Tilburg, peuter zwaargewond naar Radboud Ziekenhuis

30 mei 2014 om 17:23 • Aangepast 22 november 2020 om 00:12
nl
In de Sibeliusstraat in Tilburg-Noord is vrijdagochtend rond kwart over elf een 43-jarige vader samen met zijn 2-jarig zoontje van een flat gesprongen. De man heeft de sprong niet overleefd. Het jongetje is zwaargewond vanuit het ziekenhuis in Tilburg met een traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zijn moeder is bij hem. Volgens de politie woonde het gezin niet in de flat.
Profielfoto van
Geschreven door

De vader zou vanuit zijn eigen appartement naar de flat in de wijk Vlashof zijn gereden. Hij zou met zijn zoontje in zijn armen naar één van de hoogste verdiepingen zijn gegaan. Daar is hij vervolgens vanaf gesprongen. Dat gebeurde aan de zijkant van de dertien verdiepingen tellende flat. De man en de jongen kwamen terecht op een pad.
'Kind maakt het goed'Het jongetje zou de val hebben overleefd omdat zijn vader vermoedelijk de klap opving. Het kind raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar en maakt het naar omstandigheden goed.
Volgens het Algemeen Dagblad hadden de vader en de 31-jarige moeder heftige relatieproblemen. De vader zou het kind niet meer mogen zien en zou daarom gesprongen zijn.

Wachten op privacy instellingen...

'Een dramatische situatie'De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De peuter raakte zwaargewond en huilde volgens meerdere getuigen hevig na de val. Nadat buurtbewoners het tweetal ontdekten, kwamen de hulpdiensten ter plaatse om assistentie te verlenen. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die werd even later weer geannuleerd. Waarom is nog niet duidelijk.
Later op de dag werd het vrij onrustig in de buurt. Sjef Janssens woont tegenover de flat waarvan de man met het kind is gesprongen. "Ik kwam net aangelopen toen de man en het kind waren gesprongen. Het kind huilde nog. Toen de hulpdiensten arriveerden, ben ik weggegaan", aldus Janssens.
Een andere omstander vertelt dat hij thuis op zijn computer aan het werk was toen hij een klap hoorde. "Ik ben niet gelijk gaan kijken, want het is wel vaker rumoerig rond de flat", vertelt hij. "Toen ik de sirenes van de ambulances hoorde, ben ik buiten gaan kijken. Bij de flat lagen de man en zijn zoontje. Een dramatische situatie."

Wachten op privacy instellingen...

Jongetje ontdekte de slachtoffersEen 12-jarige kleinzoon van het echtpaar Coolen ontdekte de twee slachtoffers. "Hij kwam naar ons toe en zei dat er iets naast de flat lag", vertelt zijn grootvader. "Hij riep 'opa opa, er ligt een kind te huilen onder de flat'."
Coolen aarzelde niet en liep naar buiten. Na het alarmeren kwam er nog iemand anders bij staan. "Die persoon handelde snel en schakelde de politie in", blikt de bewoner terug. "Daarna zijn we weer naar binnen gegaan. Een jongetje van twaalf hoort zoiets niet te zien, natuurlijk."

'Hij was een hele lieve man'Een goede vriend van de omgekomen vader was niet op de hoogte van het nieuws. Hij reageert zwaar ontdaan. "Ik wist niet dat er problemen waren", vertelt hij verdrietig. "Ik ben echt overrompeld. Hij was juist een hele lieve man."
Volgens de vriend was de vader een beveiliger, maar zat hij sinds een tijdje zonder baan. De vriend bevestigt dat de vader niet in de flat bij de Sibeliusstraat woonde. Hij zou volgens hem in een appartement een paar honderd meter verderop wonen. Zijn vrouw zou volgens Jeugdzorg niet bij hem wonen, maar dat bericht spreken bekenden en familieleden tegen.

Wachten op privacy instellingen...

Gezin jaar onder toezichtDe politie zette de omgeving van de flat aan de Sibeliusstraat af. De technische recherche heeft vervolgens een sporenonderzoek gedaan bij het flatgebouw. De woordvoerder zegt te hopen dat eventuele getuigen van het drama zich bij de politie melden.
Het gezin staat sinds een jaar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Daar hadden ze dit drama niet zien aankomen. "Het is een verschrikkelijke gebeurtenis", meldt directeur Kees Swaanen. "We gaan intern kritisch bekijken of we dit hadden kunnen voorkomen." De zaak is inmiddels gemeld bij Inspectie Jeugdzorg.
Waarom de man precies tot zijn daad is gekomen, is bij de politie onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.