Lidewij Welten toch naar WK Hockey

30 mei 2014 om 15:32
nl
Hockeyster Lidewij Welten uit Den Bosch is toch opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Max Caldas voor het WK Hockey. De speelster van HC Den Bosch brak vorige week haar middenhandsbeentje en gevreesd werd dat ze niet op tijd fit zou zijn.
Geschreven door

Er wordt nu per dag bekeken of de spits inzetbaar is of niet. Het is dus niet zeker of Welten zaterdag de eerste wedstrijd tegen Japan speelt. Bondscoach Max Caldas zal per wedstrijd bekijken of Welten speelklaar is.
BeschermingDe verwachting is dat de 90-voudige international in de groepsfase van het WK nog niet veel speelminuten zal maken om haar handblessure nog zoveel mogelijk te ontzien. Welten zal gaan spelen met een brace ter ondersteuning en ter bescherming.
"Het was een hele heftige en emotionele periode voor mij", aldus Welten. "Het eerst bericht was gebroken hand dus einde WK, vervolgens een kleine kans dat het toch haalbaar is en nu de beslissing dat ik mee ga."
'Dolblij'Welten is in de wolken. "Ik ben dolblij en iedereen dankbaar die met mij de afgelopen dagen er alles aan heeft gedaan om mij speelklaar te krijgen. De knop gaat nu om en ik ga mij focussen op het WK Hockey."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.