Video

Gewapende overval op juwelier Shivani aan Haagdijk in Breda, bovenbuurman filmt vlucht overvallers

30 mei 2014 om 20:22 • Aangepast 22 november 2020 om 00:12
nl
Op juwelier Shivani aan de Haagdijk in Breda is vrijdagmiddag een gewapende overval gepleegd. Er zijn vier verdachten aangehouden in het Zuid-Hollandse Nieuwland na een achtervolging. Daarbij is geschoten. Een van de verdachten raakte daardoor gewond aan zijn been.
Profielfoto van
Geschreven door

De melding van de overval kwam rond kwart voor twee. De drie overvallers gebruikten een vuurwapen. Alleen de medewerkers van de winkel waren op dat moment aanwezig. Tijdens de overval raakte niemand gewond. De overvallers hebben een onbekende buit meegenomen.
Vlucht over de snelwegenDe overvallers zijn op één scooter weggevlucht. In Breda zijn ze overgestapt in een vluchtauto. Tijdens hun vlucht zouden ze bij Meerkerk een auto hebben gekaapt. De automobilist van die auto raakte daarbij niet gewond.
De verdachten zijn via de A16, A58 en A27 weggevlucht. Ter hooge van Nieuwendijk schoten ze op de politie. In Nieuwland kon de politie de vluchtauto klemrijden. Daarbij werd door de politie geschoten en raakte een verdachte gewond aan zijn been. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor een korte behandeling. Daarna is hij net als de anderen verdachten vastgezet.

Wachten op privacy instellingen...

Beelden overvalOp GeenStijl staan beelden van de overval. Daarop is te zien hoe een persoon met een pistool zwaait, waarna drie mensen op een scooter wegrijden.
De daders hebben een deur ingetrapt en vitrines kapot gemaakt. Een deel daarvan is gevonden in een brandgang aan de Spuistraat. Vlak daarbij, aan de Zijlstraat in Breda, was de weg ook afgesloten voor onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder overvallen Een jaar geleden werd Shivani ook al overvallen. Toen sloegen daders een ruit in.
De Haagdijk was afgezet voor politieonderzoek. Op de A27, waar is geschoten, is ook een stuk weg een paar uur afgezet voor technisch onderzoek. De weg was tussen knooppunt Hooipolder en Gorinchem afgesloten. Om iets voor halfzeven werd de weg weer vrijgegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.