Video

Politie op de been in Wijbosch voor Project X-feest, toegangswegen in de gaten gehouden

30 mei 2014 om 16:11 • Aangepast 22 november 2020 om 00:12
nl
De politie was vrijdag uit voorzorg aanwezig in Wijbosch in verband met het zogenaamde Project X-feest. Er reden vier à vijf politiemotoren rond en evenzoveel agenten op de fiets. Ook staan er nog tot in de nacht een aantal wagens klaar voor het bureau in Schijndel. Alle toegangswegen worden in de gaten gehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Auto's met jongeren erin werden stopgezet om de identiteit te controleren. Ook jongeren die per fiets of bromfiets rondrijden moesten hun id-kaart tonen. Er rijden nog steeds ME-busjes rond.
Buurtbewoners hebben hun tuinen en eigendommen 'hufterproof' gemaakt. Losse stenen en bloempotten zijn opgeruimd en binnen gezet.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Reacties jongerenHet op handen zijnde feest hield de gemoederen op straat wel bezig. "Ik denk wel dat er veel mensen komen", zei een jongen tegen een verslaggever van Omroep Brabant. "Ik ga zelf ook even kijken", gaat hij verder.
"Ik snap wel dat er veel gecontroleerd wordt", zegt een ander. "In Haren liep het uit de hand, maar ik denk niet dat er hier veel op af komen."
Burgemeester geeft geen commentaarDe gemeente zegt dat er vooralsnog geen aanleiding is om te denken dat er ongeregeldheden ontstaan. "De politie is hier puur preventief aanwezig", zegt een woordvoerster tegen Omroep Brabant.
Burgemeester Jetty Eugster van Schijndel ging vrijdagavond in gesprek met agenten op de toegangswegen. Zij wilde verder niet reageren.
'Passende maatregelen'"We houden alles nauwlettend in de gaten en als het nodig is nemen we passende maatregelen." Wat die maatregelen zijn, kon de woordvoerster niet zeggen.
Twee weken geleden ging een WhatsApp-bericht rond waarin werd opgeroepen om naar Wijbosch te komen voor een project X-feest. Er zouden meer dan duizend aanmeldingen zijn.
Op sociale media gonzen de geruchten over het feest nog niet echt. Maar Twitter en Facebook zijn makkelijk te controleren voor iemand van buitenaf. Of en hoeveel berichten er op WhatsApp rondgaan is niet te checken en dus niet duidelijk.
'De wouten moeten wegblijven'Het feest wordt vrijdagavond gehouden in een bepaalde straat in Wijbosch. Een 16-jarige jongen uit Wijbosch stelt organisator te zijn. Hij wil anoniem blijven, maar nodigt iedereen uit te komen.
"Het gaat door, maar de wouten moeten wegblijven. Pas dan wordt het een feest", aldus de 16-jarige uit de gemeente Schijndel eerder tegen Omroep Brabant.
Organisator geeft niet thuisDe jongen die de organisator zegt te zijn, is volgens zijn overburen niet thuis. De gordijnen zijn dicht en de deurbel is van het huis gehaald. Hij zou met zijn ouders tijdelijk ergens anders zijn.
Ook hebben sommige buurtbewoners hun kinderen ergens anders naartoe gebracht uit voorzorg voor onrust.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.