Video

Moreno Hofland niet aan de start bij NK wielrennen: 'Ik ben niet op tijd fit'

30 mei 2014 om 17:17 • Aangepast 22 november 2020 om 00:11
nl
Moreno Hofland uit Roosendaal neemt niet deel aan het Nederlands kampioenschap wielrennen, eind juni. De coureur van Belkin noemt dat onverstandig. "Ik heb tijd nodig om volledig te herstellen van mijn blessure", zo vertelt hij Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Hofland kwam eerder deze maand in de Ronde van Californië ten val en brak vijf ribben en een wervel in zijn onderrug. "Ik gebruik nog iedere dag pijnstillers", aldus Hofland. "Volgende week ga ik samen met de ploegarts het revalidatieprogramma samenstellen. Ik hoop snel aan de slag te kunnen. Stilzitten is niets voor mij."
Winnen NK was doelHet winnen van het NK was een van de belangrijkste doelen van Hofland in 2014. Het parcours, met start en finish in Ootmarsum, vindt Hofland 'zeer interessant'. "Ik had daar in vorm een goede uitslag neer kunnen zetten. Zeker gezien mijn prestaties in het voorjaar."

Wachten op privacy instellingen...

In de eerste maanden van dit jaar maakte de Brabander faam door onder meer een rit te winnen in Parijs-Nice. "Ik heb daar laten zien over een aardige sprint te beschikken. In Ootmarsum was dat goed van pas gekomen."
Ronde van Spanje?Hofland richt zich nu op een rentree in juli. Het was al zeker dat hij niet aan de start bij de Tour de France zou verschijnen. "De Ronde van Spanje behoort nog wel tot de mogelijkheden", aldus de wielrenner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.