Video

Man die met zoon van flat sprong stond al jaar onder toezicht Jeugdzorg: 'Dit was niet te voorzien'

30 mei 2014 om 19:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:28
nl
De vader die vrijdagochtend met zijn 2-jarig zoontje van een flat in Tilburg sprong, stond sinds vorig jaar juni onder toezicht van Jeugdzorg. Volgens directeur Kees Swaanen was er echter geen veiligheidsrisico voor het kind. "Het is verschrikkelijk", reageert hij.
Geschreven door

De man sprong vrijdagochtend in de Sibeliusstraat in Tilburg-Noord samen met zijn 2-jarig zoontje van een flatgebouw. De man overleefde de sprong niet, het jongetje wel. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
Volgens Bureau Jeugdzorg had de man relationele problemen met zijn vrouw. Hij zou ook al een tijdje werkloos zijn. "De ouders woonden niet meer bij elkaar", legt Swaanen uit. "De onderlinge problemen waren bij ons bekend, maar we hadden dit niet kunnen voorzien."
Kritisch onderzoekHet gezin stond sinds een jaar onder toezicht. De rechter legde vorig jaar op advies van de Raad een een Onder Toezicht Stelling (OTS) op. Bureau Jeugdzorg ontfermde zich hierna over het gezin. Er werd een gezinsvoogd toegewezen die het gezin begeleidde.
Bureau Jeugdzorg gaat de komende dagen intern kritisch bekijken of zij dit had kunnen voorkomen, zo laat de directeur weten. De zaak is gemeld bij Inspectie Jeugdzorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.