'Forse toename ongelukken op A50: Rijkswaterstaat grijpt in'

31 mei 2014 om 10:54 • Aangepast 24 april 2020 om 13:29
nl
Het aantal ongelukken op de A50 is de afgelopen twee jaar fors toegenomen en daarom neemt Rijkswaterstaat maatregelen. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Gebeurde er in 2010 slechts één ongeluk tussen Oss en Ravenstein, vorig jaar waren dat er zeventien. In 2014 zijn er tot nu toe al veertien ongelukken gebeurd.
Geschreven door

Er komen voor het einde van dit jaar nog zeven borden tussen Ravenstein en Eindhoven die oplichten als er een ongeluk is gebeurd.
MatrixbordenDaarnaast plaatst Rijkswaterstaat op vier plaatsen matrixborden die waarschuwen voor files. Ook worden wegmarkeringen en invoegstroken aangepast, zo schrijft het BD.
De krant onderzocht onder lezers die regelmatig op het traject rijden, wat de oorzaak van de enorme toename van het aantal ongelukken zou kunnen zijn. Uit die reacties valt geen eenduidige oorzaak te benoemen. Volgens de krant werd er wel vaak gewezen op de grote snelheidsverschillen op de weg.
Steeds drukker"Auto's mogen vanaf Oss in noordelijke richting 130 kilometer per uur, terwijl vrachtwagens maar 80 mogen. Op de steeds drukker wordende weg wringt dit, zeker als invoegende auto's met een te lage snelheid naar de linkerbaan schuiven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.