Van Aanholt, Rekik en Zoet niet naar WK voetbal, Depay en Wijnaldum wel

31 mei 2014 om 13:23 • Aangepast 22 november 2020 om 00:11
nl
Patrick van Aanholt uit Den Bosch en PSV'ers Karim Rekik en Jeroen Zoet gaan niet naar het WK voetbal in Brazilië. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zitten wel bij de definitieve selectie, die bondscoach Louis van Gaal zaterdag bekend heeft gemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Vooral het afvallen van Van Aanholt is opvallend, want hij maakte een sterke indruk in de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Van Gaal geeft toch de voorkeur aan de jonge Feyenoorder Terence Kongolo.
Door het wegvallen van Van Aanholt zitten er geen Brabanders in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK voetbal.
Rekik en ZoetDat Karim Rekik en Jeroen Zoet niet meegaan is minder onverwacht. Rekik trainde mee met Jong Oranje en blijft dat ook doen, Zoet leek vooraf al de slechtste papieren van de vier opgeroepen keepers te hebben.
Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en Tonny Vilhena zijn de andere afvallers. Eerder haakte Rafael van der Vaart al af wegens een blessure. Feyenoord is met vijf spelers de hofleverancier van het Nederlands elftal. In totaal tien van de geselecteerde spelers spelen in de eredivisie.
Teleurgesteld, maar trotsJeroen Zoet is teleurgesteld dat hij niet mee mag naar het WK, maar de doelman blijft positief. "Het is natuurlijk balen, maar ik zie de afgelopen weken toch vooral als een opstap naar een toekomstige interlandcarrière. Ik heb er alles aan gedaan en deze ervaring pakt niemand me af."
Ook Van Aanholt realtiveert de situatie. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep. Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren."

Wachten op privacy instellingen...

Jonge selectieDirk Kuijt is met 33 jaar de oudste speler en heeft ook de meeste interlands (98) achter zijn naam staan. Kongolo is met 20 jaar en 106 dagen de benjamin van Oranje. Van Gaal heeft voor een jonge spelersgroep gekozen. Als het WK op 12 juni start dan is de gemiddelde leeftijd van de Nederlands WK-selectie 26 jaar en 170 dagen oud. Dat is het jongste Hollandse keurkorps op een mondiale eindronde in de laatste 76 jaar.
Oranje oefent zaterdagavond vanaf 20.30 uur met de WK-selectie tegen Ghana in de Kuip.
De volledige selectieDoel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City).
Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan De Vrij (Feyenoord).
Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan De Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV).
Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München).

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.