Kroegbaas Spinola in Breda beroofd van dagopbrengst: 'Eén hield hem vast, terwijl ander geld wegnam'

31 mei 2014 om 15:54
nl
De uitbater van Café Bar Spinola aan de Haven is vrijdagnacht op de Graaf Hendrik III laan beroofd van de dagopbrengst van zijn café. Het gaat om enkele duizenden euro's. De politie heeft de overvallers nog niet kunnen pakken.
Geschreven door

De man sloot rond drie uur 's nachts samen met zijn zoon het café en liep vanaf de Haven naar zijn auto op het Kasteelplein. "Ik woon zelf in Breda dus in ging een andere kant op, achteraf heel erg balen. Maar ja, er is nu niets meer aan te doen", vertelt zijn zoon Boudewijn Verloop.
AchtervolgingZijn vader reed in de auto vanaf het Kasteelplein de Hoge Brug over, linksaf richting de Markendaalseweg en verder naar de Graaf Hendrik III laan. "Vanaf de Markendaalseweg had hij het gevoel dat hij gevolgd werd", aldus Boudewijn. "Als hij langzamer ging rijden, deden zij dat ook."
Ter hoogte van het viaduct van de Graaf Engelbertlaan werd hij geramd door een auto. Toen hij stopte, kwamen er twee overvallers op hem af die hem bedreigden met een pistool. "Mijn vader dacht dat het een nepwapen was, dus hij verzette zich wel. Maar in je eentje begin je niets. De één hield hem vast, terwijl de ander de buit weghaalde", aldus Bouedwijn.
De cafébaas raakte niet gewond, maar is wel heel erg geschrokken. "Hij is behoorlijk moe nu. Hij heeft tot half zeven 's morgens op het politiebureau gezeten voor verklaringen en moest daarna weer vroeg door naar de zaak. Met Breda Jazz gaat alles natuurlijk wel door. Het is meteen schakelen", vertelt Boudewijn.
Signalement van de overvallersDe overvallers reden in een donkere auto, waarschijnlijk een ouder model Volkswagen Polo of Golf. De bestuurder is ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg een donker viltachtig jack, heeft een bol gezicht en kort donker haar. Hij heeft een licht getinte huidskleur.
De bijrijder is iets groter, ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg ook een donkere, viltachtige jas, is ook licht getint en heeft net als zijn compagnon een bol rond gezicht en kort donker haar. Hij is tussen de dertig en vijfendertig jaar oud en draagt een ronde bril met een donker montuur.
TaxichauffeurDe politie is specifiek op zoek naar een taxichauffeur die kort na de overval langs de plaats reed, richting het centrum van Breda."Hij reed langs toen de overvallers net wegreden", zegt Boudewijn. "Hij stopte en deed zijn raampje even open om te kijken wat er aan de hand was, maar toen mijn vader zei dat hij overvallen was, reed hij meteen weg." Agenten hopen dat de taxichauffeur als getuige meer kan vertellen over wat er gebeurd is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.