Moordenaar van Gert-Jan Buijs (33) uit Rijen op Ibiza: 'Ik was bang dat hij me zou aanvallen'

31 mei 2014 om 18:46 • Aangepast 24 april 2020 om 13:30
nl
José R., de man die vorige week Gert-Jan Buijs uit Rijen doodschoot op Ibiza, was bang dat hij aangevallen zou worden. Dat zei hij in de rechtszaal, schrijft de Spaanse krant Diario de Ibiza. José R., een oom van Gert-Jans vrouw, heeft de moord bekend.
Geschreven door

De rechter besloot donderdag dat R. zijn proces in de gevangenis af moet wachten.
SchietpartijBronnen die dicht bij de zaak staan, hebben tegen de Spaanse krant verteld hoe Buijs is neergeschoten. José R. zou hem met een jachtgeweer eerst in zijn rug hebben geschoten en daarna in zijn borst. Toen hij op de grond lag, heeft hij Buijs nog eens door zijn hoofd geschoten.
José R. zou daarna naar een buurman gegaan zijn om te vertellen wat hij had gedaan. Ze zijn samen naar het politiebureau gegaan, zodat hij zich kon laten inrekenen.
Ruzie om erfenisGert-Jan Buijs zou twee weken geleden naar een advocatenkantoor zijn gegaan om juridisch advies te vragen, schrijft de krant. José R. zou zich geld uit een erfenis hebben toegeëigend en volgens Buijs had hij dat uitgegeven aan zaken die niet door de beugel kunnen. De erfenis was bedoeld voor de hele familie.
Buijs en zijn vrouw wilden het deel van het geld waar zij recht op hadden terugkrijgen. Om samen tot een oplossing te komen ging Buijs maandag naar het huis van R., maar dat liep dus verkeerd af. Onderzoekers twijfelen er niet aan dat de ruzie over het geld tot de moord heeft geleid.
Gert-Jan 'Gerardo' BuijsVeel mensen uit Sant Jordi en Can Bellotera kenden Buijs. Hij stond op Ibiza bekend als 'Gerardo'. Iemand die in de buurt van Buijs woont, vertelde dat hij Buijs maandag weg heeft zien rijden. Hij zei dat hij nog van plan was geweest om 's middags te vragen hoe het gesprek was afgelopen.
Buijs is donderdag op Ibiza begraven. De begrafenis werd gehouden in de kerk van Sant Jordi. Buijs laat een vrouw en een tweeling van vijf jaar oud achter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.