Reik me je arm: armoede krijg een stem op Festival van het Levenslied in Tilburg

31 mei 2014 om 19:09
nl
Op het Festival van het Levenslied in Tilburg is het zaterdagavond niet alleen bier en gelal dat de klok slaat. Met een live-uitvoering van het lied 'Reik me je arm', een initiatief van glossy Quiet 500, wordt eventjes de aandacht gevestigd op een heel ander item: armoede.
Geschreven door

'We gaven armoede al een gezicht. Met een lied krijgt armoede nu ook een stem', zo leest de verklaring van Quiet 500. Het magazine is een parodie op de Quote 500 en probeert op ludieke wijze de stille armoede in Nederland aan te kaarten.
Op de website van SBS6-programma Hart van Nederland is een kort voorproefje te vinden van het nummer.
Geheel Tilburgs'Reik me je arm' is geheel van Tilburgse bodem. De tekst van het nummer is geschreven door voormalig stadsdichter Frank van Pamelen. Rogier van der Ven heeft het lied gecomponeerd.
De live-uitvoering is zaterdag in handen van de Marcel Fisser Band. Eric Rugebregt, een van de gezichten uit de Quiet 500, bespeelt de gitaar.
Opbrengsten naar goed doelHet liedje is na de uitvoering ook te downloaden op iTunes. De opbrengsten gaan naar Stichting Broodnodig van Broodpater Gerrit Poels en Stichting Tilburgse Voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.