Hockeysters rollen Japan op: 6-1, twee doelpunten Maartje Paumen

31 mei 2014 om 23:29
nl
De Nederlandse hockeysters zijn uitstekend begonnen aan het WK hockey in Den Haag. De olympisch kampioen rolde zaterdagavond in de eerste groepswedstrijd Japan met 6-1 op. Dat gebeurde met bij vlagen wervelend aanvalsspel over de vleugels. Maartje Paumen van HC Den Bosch scoorde twee keer.
Geschreven door

Kelly Jonker blonk uit met drie treffers. Bondscoach Max Caldas, die spits Lidewij Welten – eveneens speelster van hockeyclub Den Bosch - vanwege haar handblessure wijselijk op de bank hield, was vooraf nog niet helemaal gerust op de goede afloop van de openingswedstrijd.
Snel scorenIn voorgaande duels met Japan bleek Oranje nogal veel moeite te hebben met het felle verdedigingswerk van de Aziatische formatie. Afgelopen zondag eindigde een onderling oefenpotje in het ADO-stadion in slechts 1-0 voor de thuisploeg. Ook bij de Olympische Spelen van Londen 2012 (3-2) en in de Hockey World League (1-1) had Oranje behoorlijk wat te stellen met de nummer 9 van de wereldranglijst.     Snel scoren was het devies voor de Nederlandse ploeg, om niet in een race tegen de klok en tegen zichzelf verzeild te raken. Na een aarzelende beginfase brak Jonker al snel de ban. Na goed voorbereidend werk van Ellen Hoog tikte de aanvalster van Amsterdam van dichtbij trefzeker in, 1-0. In de 20e minuut kwam Jonker, die door een schouderoperatie eind vorig jaar lange tijd uit de roulatie was, opnieuw tot scoren. Deze keer was Roos Drost de aangever (2-0).   Van de nul af  In de 23e minuut was ook aanvoerster Maartje Paumen meteen al van de nul af. Uit haar eerste strafcorner schoot de topscoorster van Oranje direct raak, met dank aan de Japanse keeper Ryoko Oie die de bal tussen haar benen door liet glippen (3-0). Voor de Japanse bondscoach was dat foutje kennelijk aanleiding genoeg om na de rust zijn tweede doelvrouw Yuka Yoshikawa een kans te geven.     Veel maakte het allemaal niet uit. In de 39e minuut tilde Hoog de score naar 4-0 met een afstandsschot. Kort daarna was het opnieuw Jonker, die na een solo van Naomi van As op de juiste plaats stond (5-0). Daarna mocht de eerste doelvrouw Oie haar geblesseerd geraakte collega weer vervangen. De arme keepster moest nog een treffer van Paumen (strafbal) incasseren: 6-0.
Daarna kreeg ook de Nederlandse reservekeepster Larissa Meijer nog wat speelminuten van Caldas, als vervangster van Joyce Sombroek. De doelvrouw van Oranje-Zwart moest in de slotfase één keer capituleren: 6-1.    



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.