Louis van Gaal: 'Ik heb wel een klik met Memphis Depay'

1 juni 2014 om 02:14 • Aangepast 24 april 2020 om 13:30
nl
Ook na de met 1-0 gewonnen oefeninterland tegen Ghana liet Louis van Gaal weer eens weten dat hij uitermate gecharmeerd is van PSV'er Memphis Depay. "Hij staat open voor me. Ik heb wel een klik met hem", aldus de bondscoach tegenover Omroep Brabant.
Geschreven door

Het was dan ook nauwelijks een verrassing dat de nog maar 20-jarige aanvaller van PSV bij de definitieve selectie zit voor het WK in Brazilië. Van Gaal: "Memphis doet het heel goed en daarom is hij vanavond ook weer ingevallen. Volgens mij gaat het goed met hem."
Wijnaldum op tijd fitDe enige andere PSV'er in de Oranje-selectie is Georginio Wijnaldum. Na een seizoen met veel blessureleed lijkt de middenvelder precies op tijd fit voor het WK. Van Gaal: "Wijnaldum is topfit en dat is knap, omdat hij pas terug is van een langdurige blessure. En hij is explosief en dat is nodig in het hedendaagse voetbal. Hij kan op de positie van Sneijder spelen, maar ook op andere plekken op het middenveld."
Zoet: prima gemanifesteerdJeroen Zoet viel op het nippertje af en gaat dus niet mee naar het WK. Toch heeft de jonge PSV-keeper indruk gemaakt op de bondscoach. "Zoet heeft zich prima gemanifesteerd, maar ik moest kiezen en dat is deze keer in het voordeel van Cillessen, Vorm en Krul uitgevallen. Maar hij heeft bijvoorbeeld wel Vermeer (Ajax) verdrongen. Jeroen Zoet heeft nog een lange carrière voor zich."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.