Man haalt vrienden op bij Intents Festival Oisterwijk, auto vat plotseling vlam

1 juni 2014 om 08:37 • Aangepast 24 april 2020 om 13:31
nl
Bij het Intents Festival in Oisterwijk is zaterdagnacht een auto in brand gevlogen. De wagen was van een man die zijn vrienden kwam ophalen.
Geschreven door

De man parkeerde zijn auto iets na middernacht aan de Laag Heukelomseweg. Hij haalde zijn vrienden op, die bij het festival in Oisterwijk waren geweest. Terwijl de man met enkele andere vrienden naast de auto stond te wachten, begon de Volkswagen plots van binnen te roken en uiteindelijk ook te branden.
Lastig te bereikenDe brandende Volkswagen kon niet ineens worden geblust. Doordat Intents net was afgelopen stonden er overal bussen en was het voor de brandweerlieden lastig om bij het vuur te komen. Ook kwamen er op de brand festivalbezoekers af, die de politie op afstand moest houden.
De Volkswagen brandde helemaal uit en kan dan ook als verloren worden beschouwd. Ook een boom die naast de auto stond, vatte vlam. Met schuim en water voorkwam de brandweer dat de vuurzee verder om zich heen greep. Auto's vlakbij konden op tijd worden verzet.
Vermoedelijk kortsluitingDe Laag Heukelomseweg was vanwege de brand een tijd afgesloten. Het is niet helemaal duidelijk waardoor de brand is ontstaan, maar de politie en de brandweer vermoeden dat er sprake was van kortsluiting. Een bergingsbedrijf borg de auto tenslotte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.