Kiezers straffen 50PLUS af in peiling na vertrouwensbreuk

1 juni 2014 om 12:12
nl
Het uiteenvallen van de fractie van 50PLUS in de Tweede Kamer kost de ouderenpartij stemmers, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Daarmee straffen kiezers de partij af voor de onherstelbare vertrouwensbreuk die deze week aan het licht kwam. Oud-fractieleider Henk Krol uit Eindhoven zei eerder een terugkeer in de Tweede Kamer niet uit te sluiten.
Geschreven door

In de peiling van De Hond zondag levert 50PLUS drie zetels in. De ouderenpartij houdt er nog eentje over, terwijl de partij bij de laatste verkiezingen nog twee Kamerzetels haalde. De peiling werd via internet gehouden onder 2500 mensen.
Ruzie binnen partijDe daling in de peilingen komt grotendeels door het meningsverschil binnen de partij. De Kamerfractie viel woensdag ruziënd uit elkaar, nadat het hoofdbestuur het vertrouwen in fractieleider Norbert Klein had opgezegd. Dat gebeurde nadat hij had laten weten niet meer verder te willen met zijn enige fractiegenote, Martine Baay.
Het bestuur vroeg Klein zijn zetel op te geven, wat volgens oud-fractieleider Krol uit Eindhoven een 'wijs besluit' was. Klein weigert alleen zijn zetel op te geven en blijft nu in de Kamer de 50PLUS-fractie vormen, terwijl Baay met een zelfstandige eenmansfractie de belangen van de partij blijft vertegenwoordigen.
Terugkeer KrolKrol zei deze week een terugkeer niet uit te sluiten, maar vertelde ook dat daarover nog geen concrete plannen zijn. Er is nog geen verzoek daarvoor ingediend.
Krol stapte vorig jaar op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.