GasTerra Flames landskampioen, SPM Shoeters blijft met lege handen achter

1 juni 2014 om 15:06 • Aangepast 22 november 2020 om 00:10
SPM Shoeters uit Den Bosch is er niet in geslaagd de landstitel in de wacht te slepen. In een bomvolle MartinaPlaza gingen de Bosschenaren in de beslissende wedstrijd met 76-68 onderuit tegen GasTerra Flames. De basketballers van GasTerra Flames uit Groningen zijn zondag voor de vierde keer in de clubhistorie landskampioen geworden.

De Groningers versloegen SPM Shoeters uit Den Bosch in het beslissende zevende play-offduel om de titel. De eindstand in de best-of-seven-serie kwam daarmee op 4-3 voor de Groningers. Ze volgen ZZ leiden op als landskampioen.
Het kampioenschap werd uitbundig gevierd in de met ruim 4000 supporters gevulde MartinaPlaza. SPM Shoeters had in Groningen de steun van enkele honderden supporters.

Gelijke tredIn het eerste kwart van de wedstrijd hielden beide ploegen gelijke tred, 21-20. De thuisploeg trok daarna de wedstrijd naar zich toe. In het tweede kwart waren de Groningers - aangemoedigd door een zeer fanatieke aanhang - de betere ploeg. In de afwerking liet de thuisploeg het afweten waardoor SPM Shoeters de schade beperkt kon houden, 36-30.

Heer en meesterDe Groningse ploeg was heer en meester en legde met een uitstekend derde kwart de basis voor het landskampioenschap. Vooral in de eerste minuten na rust lieten de Bosschenaren het afweten. SPM Shoeters keek aan het einde van het derde kwart tegen een 60-41 achtersstand aan. De landstitel was op dat moment al verder weg dan ooit.

In het laaste gedeelte van de wedstrijd toonde SPM Shoeters veerkracht. De ploeg probeerde zich terug in de wedstrijd vechten. De Groningers hadden echter al een te grote voorsprong opgebouwd om nog in gevaar te komen. SPM Shoeters kwam nog tot op zes punten, maar moest daarna definitief het hoofd buigen: 76-68.