Video

Dikste muzikant van Brabant valt 160 kilo af en zoekt met spoed een kleermaker

1 juni 2014 om 22:24 • Aangepast 24 april 2020 om 13:31
nl
Rock-'n-roll muzikant Hans Suijkerbuijk uit Etten Leur zoekt via Facebook - en met spoed - een kleermaker om zijn oude rock-'n-roll jas te vermaken. De XLLLLLLLLL jas (negen maal XL) werd zeventien jaar geleden door de moeder van Hans gemaakt voor de 240 kilo zware fan van Buddy Holly. Door veranderingen in zijn gewicht moet de jas echter worden aangepast.
Geschreven door

Hans wil de jas niet wegdoen of een nieuwe kopen omdat heel zijn emotionele leven in die ene jas zit. Hoe groot de jas is? Hans Suijkerbuijk spreidt zijn armen en probeert een spanwijdte aan te geven van minimaal een paar meter.
Omdat Hans een recordaantal kilo's is kwijtgeraakt, moet de jas worden aangepast zonder dat de ziel en de emoties uit de jas verdwijnen. Hans Suijkerbuijk - Suykie voor bekenden - woog 240 kilo en wist daar 160 kilo van kwijt te raken.
Oproep voor een kleermaker Omdat Suykie in de bijstand zit, doet hij noodgedwongen via Facebook een oproep voor een kleermaker. Simpelweg omdat het niet te veel mag en kan kosten. De jas moet van formaat bungalowtent terug naar de hele gewone herenmaat 52/54.
Er wordt volop gereageerd op zijn oproep. Niet door kleermakers, maar vooral door mensen die respect tonen voor de muzikant die na tientallen jaren van morbide obesitas 160 kilo gewicht verloor.
Min 160 kiloSuykie verloor op eigen kracht 100 kilo en nog eens 60 kilo verloor hij door een gastric bypass (maagverkleining). Overigens moet niet alleen zijn artiestenjas kleiner worden gemaakt, ook het door zijn moeder gemaakte rock-'n-roll overhemd moet aangepast worden. En dan blijft er nog eens over: heel veel vel, heel veel. "Ik heb een vetschort van 15 kilo", vertelt Suijkerbuijk.
Mogen we even kijken Op ons verzoek laat hij zijn lubberende vetschort zien. Dat ziet er niet fraai uit. De oplossing is een lange riskante operatie. "In Breda konden ze mij niet helpen, te extreem."
"Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een zevenkoppig team van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven en die hebben aangegeven het wel te willen en het ook te kunnen." Het wachten is nu op instemming van zorgverzekeraar CZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.