WK hockey: Mink van der Weerden leidt Oranje langs Argentinië

1 juni 2014 om 19:28
De Nederlandse hockeymannen zijn het WK in Den Haag begonnen met een 3-1 overwinning op Argentinië. Mink van der Weerden uit Someren was de grote man aan Oranje-zijde. Hij gaf een assist en scoorde eenmaal. "Het was misschien nog niet zo'n mooie wedstrijd, maar we hebben wel mooi gewonnen."

Op aangeven van Van der Weerden zette Valentin Verga Nederland in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar door een rake corner van Peillat gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in.
Spijkerharde strafcornerKort na de hervatting scoorde Van der Weerden met een spijkerharde strafcorner, waarna Rogier Hofman even later voor de beslissing zorgde. De speler uit Vught had in de openingsminuut ook al de lat geraakt met een ziedend schot.
Een tweede rake corner van Van der Weerden werd overigens nog afgekeurd wegens gevaarlijk spel.
'Volwassen overwinning'"We hebben ze goed bespeeld", oordeelde de Eindhovense aanvoerder Robert van der Horst. "Argentinië wilde ons uit de tent lokken, maar we zijn niet in het mes gelopen. We zijn rustig gebleven en hebben geduldig op onze kansen gewacht. Op het juiste moment hebben we gescoord. Dit was een volwassen overwinning. We zitten nu meteen goed in het toernooi.''
"Het was misschien nog niet zo'n mooie wedstrijd, maar we hebben wel mooi gewonnen'', voegde Mink van der Weerden daar nog aan toe.