Twintig procent minder vakantiebanen in Brabant

1 juni 2014 om 21:13
nl
Ben je student en wil je wat bij verdienen? Haast je dan naar het dichtstbijzijnde uitzendbureau en duik in de kaartenbak met vacatures. Uitzendbureau.nl uit Overloon becijferde namelijk dat er twintig procent minder vakantiebanen te vergeven zijn in Brabant in vergelijking met vorig jaar.
Geschreven door

Hadden Brabantse studenten bij Uitzendbureau.nl in 2013 nog de keuze uit 131 vakantiebanen, dit jaar zijn er slechts 90 banen beschikbaar. “De daling van het aantal vacatures is in lijn met het landelijke beeld”, zegt Thijs Hofmans, eigenaar van Uitzendbureau.nl. “Gelukkig is de omloopsnelheid van de beschikbare vacatures hoog. Daardoor kunnen we toch veel studenten aan een bijbaan helpen.”
Minder banen in zorg, meer in techniekVolgens Hofmans is het aantal vacatures in de horeca, logistiek, productie en administratie gelijk gebleven. Volgens het uitzendbureau zijn er wel schommelingen te zien in de sectoren zorg en techniek. “Hadden vorig jaar nog 27 vacatures in de zorg, dit jaar zijn dat er slechts 2. In de technische sector geldt het omgekeerde. Het aantal vacatures verdubbelde in die sector naar 14”, zegt Hofmans.
Populairste vakantiebanenOok het uitzendbureau StudentenWerk, met onder meer vestigingen in Breda en Den Bosch, heeft ongeveer 100 vakantiebanen in te vullen. StudentenWerk heeft functies in de horeca, administratie, logistiek en de zorg beschikbaar, Maar ook functies in de financiële dienstverlening.
Het uitzendbureau onderzocht ook welke vakantiebanen goed worden betaald en welke banen het populairst zijn onder jongeren. 
Top 5 bestbetaalde vakantiebanen:1. Administratief werk 2. Promotie (flyeren etc.)3. Agent klantcontact (bonussen bij het behalen van targets en onregelmatigheidstoeslag)4. Horecamedewerker (nachttoeslag en fooi) 5. Retailmedewerker bij grote en bekende ketens
Top 5 populairste vakantiebanen:1. Werken op de Waddeneilanden : bij hotels in de bediening of huishouding. Kosten en inwoning worden vaak door het hotel betaald. 2. Horecamedewerker: Bijvoorbeeld achter de tap tijdens een evenement of festival.  3. Promotiewerk: bijv. producten en flyers uitdelen tijdens een evenement of festival. 4. Administratief werk5. Koffieautomaten bijvullen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.