Gemeenten praten vrijdag over afvalboete Attero: ‘We hebben jaren gestreden voor afvalscheiding’

1 juni 2014 om 23:16
nl
De Brabantse gemeenten, die Attero voor de rechter slepen als de afvalverwerker hen een boete oplegt, gaan vrijdag met elkaar in gesprek. Dat laat de Bredase milieuwethouder Selçuk Akinci zondagavond aan Omroep Brabant weten. "We hebben jaren gestreden voor het scheiden van afval. Dat de gemeenten daarvoor worden beboet is natuurlijk vreemd", zegt de politicus.
Geschreven door

De gemeenten hebben een contract gesloten met Attero waarin stond dat zij tot en met 2016 jaarlijks samen ten minste 510 miljoen kilo restafval aanbieden.
Minder restafval opgehaaldMaar vanwege afvalscheiding wordt steeds minder restafval opgehaald. Daarom viel er twee weken geleden een boete op de deurmat van veel Brabantse gemeenten van in totaal zeven miljoen euro.
Akinci vindt de brief die hij van Attero heeft ontvangen niet volledig en onduidelijk. "Zolang Attero niet alle punten correct en compleet benoemt, zijn we genoodzaakt om deze stappen te ondernemen", vertelt hij. Vrijdag gaan onder andere vertegenwoordigers van enkele gemeenten en van de Vereniging van Contractanten Afvalsturing Brabant (VVC) met elkaar in gesprek.
Grootste gemeenten vertegenwoordigdDe milieuwethouder liet verder weten dat onder de achttien gemeenten die Attero voor de rechter slepen Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven vertegenwoordigd zijn. De gemeenten die met een rechtsgang dreigen zijn onderdeel van samenwerkingsverband Regio West-Brabant (RWB). De eventuele proceskosten worden verdeeld over de achttien gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.