Brand Amercentrale Geertruidenberg: vuur ontstaan in ondergrondse opslagsilo - Omroep Brabant

Brand Amercentrale Geertruidenberg: vuur ontstaan in ondergrondse opslagsilo

1 juni 2014 om 22:35 • Aangepast 24 april 2020 om 13:32
nl
Bij de Amercentrale in Geertruidenberg woedde zondagavond vanaf kwart over acht een brandje. Oorzaak was een broei in biomassa, die ontstond in een ondergrondse silo. De brandweer had grote moeite om de bron van de broei te achterhalen.
Geschreven door

Bij broei in biomassa is er sprake van warmteontwikkeling in een stof. Deze omzetting is van chemische aard en leidt vaak tot zelfontbranding. In de Amercentrale leidde dat tot een kleine brand. Meerdere bluswagens werden opgeroepen om het vuur te blussen.
Silo leeggehaaldDe werkzaamheden bij de Amercentrale konden gewoon doorgaan, meldde een woordvoerder van de brandweer. De silo werd door diverse hulpdiensten leeggehaald. Het materiaal dat daaruit kwam werd voor de zekerheid geblust.[Tweet:body:https://twitter.com/BrandweerMWB/status/473176600943792128]
ElektriciteitscentraleVolgens de woordvoerder was het blussen 'zeer intensief werk' en duurde dat enkele uren. Er was geen gevaar voor de omgeving. Nadat de brand onder controle was, nam het veiligheidsteam van Essent de situatie over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.