Dakloos stel verzint aanrijding door scooter in Den Bosch voor gratis slaapplaats in ziekenhuis - Omroep Brabant

Dakloos stel verzint aanrijding door scooter in Den Bosch voor gratis slaapplaats in ziekenhuis

2 juni 2014 om 07:46 • Aangepast 24 april 2020 om 13:32
Een aanrijding waarbij zondagnacht een voetganger in Den Bosch zwaargewond zou zijn geraakt, blijkt te zijn verzonnen. Dat meldt de politie. Een dakloos stel hoopte door het verzinnen van het ongeluk de nacht gratis in het ziekenhuis door te kunnen brengen. De twee waren namelijk op zoek naar onderdak en voerden daarvoor een toneelstuk op.
Geschreven door

Hoewel het vermeende slachtoffer geen zichtbare verwondingen had, werd hij voor de zekerheid wel naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat zijn vriendin vertelde dat hij rond halfdrie aan de Jan Schöfferlaan was aangereden door een scooter.
Goede toneelspelerHet vermeende slachtoffer, een man van 20 jaar uit Gemert, wist volgens een woordvoerder van de politie goed te simuleren dat hij gewond was geraakt. Hij rolde met zijn ogen en maakte volgens de woordvoerder vreemde geluiden.
Daarop werd besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de man naar het ziekenhuis te brengen.
Verhaal bevestigd door getuigenHet verhaal van de 18-jarige vriendin uit Rosmalen dat de scooterrijder na de aanrijding zou zijn doorgereden werd bevestigd door twee getuigen. Opvallend was wel dat de politie ter plekke geen enkel spoor van een aanrijding kon vinden.
Politiemensen herkenden het slachtoffer, zijn vriendin en de twee getuigen. Zij waren eerder die nacht namelijk op het politiebureau geweest omdat ze op zoek waren naar onderdak. Het stel was naar eigen zeggen uit de opvang gezet. Toen agenten de vrouw hier in het ziekenhuis op aanspraken, kwam de aap uit de mouw. De aanrijding bleek verzonnen.
Viertal aangehoudenZowel het stel als de twee getuigen zijn aangehouden. De getuigen zijn een 18-jarige man en een vrouw van 20 uit Den Bosch. Zij werden maandagochtend op verschillende adressen in Den Bosch aangehouden voor het afleggen van een valse verklaring.
Voor het vermeende ongeval kwamen politie, twee ambulances en een traumahelikopter ter plekke.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...