Werknemers Philip Morris in Bergen op Zoom blijven staken - Omroep Brabant
Video

Werknemers Philip Morris in Bergen op Zoom blijven staken

2 juni 2014 om 10:24 • Aangepast 24 april 2020 om 13:33
nl
De medewerkers van Philip Morris in Bergen op Zoom gaan ook dinsdag niet aan het werk. De vakbonden willen een beter sociaal plan voor de medewerkers van de sigarettenfabrikant die op straat komen te staan.
Geschreven door

De bonden en de directie hebben nog geen akkoord bereikt. De bonden hadden met een staking gedreigd als er voor zondagavond nog geen overeenkomst was of een afspraak om over het sociaal plan te praten.
Bijeenkomst in partycentrumDe stakende medewerkers kwamen maandagochtend bijeen in partycentrum Rozenoord. Daar werden zij toegesproken door Jet Grimbergen van FNV  Bondgenoten en Frans van de Veen van de CNV Vakbond. Na de personeelsbijeenkomst kwam het actiecomité dat de staking met nog eens 24 uur wordt verlengd, dus tot en met dinsdagnacht.
Het conflict tussen de vakbonden en Philip Morris lijkt zich te verharden. De medewerkers willen vooral een betere vertrekregeling. Vanwege de nieuwe belasting- en pensioenregelgeving houden de medewerkers netto minder over. De sigarettenfabrikant weigert vooralsnog het verschil te compenseren. De actievoerders houden eveneens voet bij stuk.
Sluiting per 1 oktoberPhilip Morris sluit per 1 oktober zijn fabriek in Bergen op Zoom. Circa 1230 van de 1371 werknemers verliezen daardoor hun baan. Het personeel kreeg het slechte nieuws begin april te horen.
Vakbonden en het bedrijf steggelen al enige tijd over de invulling van het sociaal plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.