De Dondersrun: rennen in je juichpak door Barneveld, een duivels goed idee!

2 juni 2014 om 17:38 • Aangepast 24 april 2020 om 13:34
nl
Het Jumbo-filiaal in Barneveld haalde alle verwijzingen naar Tilburger Roy Donders en zijn juichpak uit de winkel na felle bezwaren van de strenggelovige inwoners. Als tegengeluid wordt nu een 'Dondersrun' gehouden. Ja, de route gaat langs de Jumbo en nee, het deelnemen hoeft niet in juichpak.
Geschreven door

Om het allemaal nog wat gevoeliger te maken, wordt op Tweede Pinksterdag door de gemeente gerend. Er hoeft maandag 9 juni niet per se gerend te worden trouwens, er mag ook gewandeld of gefietst te worden. Er zijn drie verschillende categorieën. Trouwens valt onder wandelen ook meedoen in je scootmobiel of rolstoel. Fietsen kan ook op je brommobiel.
Een duivelse sloganDit om te laten zien 'dat iedereen welkom is in Barneveld', is te lezen op de Facebookpagina van de organisatie van de Dondersrun. Want de strenggelovige inwoners van Barneveld waren faliekant tegen het juichpak van Roy Donders dat in de plaatselijke Jumbo te verkrijgen was. Nou, niet zozeer het oranje huispak van de Stylist van het Zuiden als wel de slogan 'We geven ze op hun Donders!'. Want dat is duivels. Dat mag niet.
Alle juichpakken en al het promotiemateriaal waar de slogan op te lezen was, werden uit de Jumbo weggehaald. Roy Donders en zijn familie snapten er niks van. Moeder Nel Donders was er zo niet over te spreken dat zei 'dat die mensen niet sporen'. Nou dat doen ze kennelijk wel. In ieder geval Actiepagina Barneveld, organisator van de Dondersrun, die ook al eerder een petitie voor Donders begon om de juichpakken terug in de Barneveldse Jumbo te krijgen.
Juichpak helemaal uitverkochtBehalve in Barneveld is in geen enkele Jumbo in Nederland nog een juichpak te krijgen. Allemaal weg, uitverkocht. Iedereen (oké, behalve in Barneveld dan) wil er eentje aan doen als Nederland deelneemt  aan het WK voetbal. Tegen de HolanDres van Bavaria was geen bezwaar, ook de Albert Heijn-hamsters kunnen gewoon. Die zijn ook nog gewoon verkrijgbaar.
Alleen nog te verkrijgen op Marktplaats (waar een laatste bod vertelt dat een juichpak zomaar eens voor negentig euro van eigenaar kan wisselen), rent er binnenkort misschien een heel peloton aan hardlopers met het oranje pakje aan door de straten van Barneveld. En Roy zal zien dat het goed is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.