Geslaagd debuut Marc Goos in Giro d'Italia: 'Niet verwacht dat het zo goed zou gaan'

2 juni 2014 om 19:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:34
nl
Marc Goos kan terugblikken op een bijzonder goed verlopen Giro d'Italia. Als 23-jarige debutant verrichtte de wielrenner uit Dorst belangrijk werk voor zijn kopman Wilco Kelderman die zevende werd in het algemeen klassement. Maar zijn eigen prestatie mag er ook wezen: Goos werd 35ste.
Geschreven door

Het was drie weken zwoegen voor de jonge renner van de Belkin-ploeg. Vooral de heroïsche rit over de Gavia en de Stelvio was slopend. "Een bizarre etappe. Het toevallig ook van mijn betere ritten", vertelt de renner uit Dorst.
Bevroren bril"Ik zat mee in de groep met de favorieten. Bergop ging nog wel, maar de afdaling...Na één kilometer was mijn bril al bevroren. Het was echt superkoud", blikt Goos terug op die slopende etappe.
Toch lukte hem om zijn kopman Kelderman goed af te zetten. Kelderman werd uiteindelijk vierde. "Ik had vooraf niet verwacht het zo goed zou gaan."
Rest van het seizoenHoe zijn agenda voor de komende maanden eruit ziet, weet Goos niet. "We hebben tot en met de Ronde van Italië gekeken. Welke koersen ik nog ga rijden, weet ik nog niet. Dat gaan we bekijken."
De Ronde van Frankrijk komt sowieso te vroeg voor de jonge renner. "Maar als ze vragen of ik de Ronde van Spanje wil rijden, dan heb ik zeker zin."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.