Jonge autocoureur Maik Barten wil zo lang mogelijk opgesloten zitten in een auto

2 juni 2014 om 19:22 • Aangepast 24 april 2020 om 13:34
Voor velen een nachtmerrie, maar voor Maik Barten uit Geldrop een droom: zo lang mogelijk achter het stuur zitten. Dit weekend won Barten de 12 uur van Zandvoort. Maar hij droomt van de 24 uur van Le Mans.
Geschreven door

Op de Nederlandse wegen rijdt Barten in een Fiat. Maar als hij racet, dan trapt hij bij een Porsche het gaspedaal in. Die Porsche staat nu bij de garage in Heeze, want na een race van liefst twaalf uur moet zelfs de wagen van Barten worden opgefrist. "Ja, de auto heeft het zwaar gehad", lacht het jonge racetalent. "Maar het is het absoluut waard geweest."
'Radio ontplofte'Tijdens de allereerste 12 uur van Zandvoort eindigde Barten met zijn team als eerste in de catogorie GT4. Een prestatie die zwaarbevochten was. "Het liep als een trein. Ik moest het laatste stuk rijden. Dan is het belangrijk dat je geen schade rijdt en gewoon die auto over de finish legt. En dat lukte. Fantastisch. Het hele team hing over de boarding, de autoradio ontplofte. Een onbeschrijflijk gevoel."
Maar dit is pas het begin. Barten wil niet naar de Formule1. Nee, hij wil races winnen die urenlang duren. "Het liefst wil ik races van 24 uur rijden. We rijden later dit jaar de 24 uur van Zolder. Ja, en die winnen, dat zou helemaal top zijn."
JongensdroomEn daarna wacht wellicht de race der races, de 24 uur van Le Mans. "Meedoen aan die race is nu weer een stukje dichterbij gekomen. En Le Mans winnen is een jongensdroom. Maar zo ver is het nog niet, ik ben al blij als ik ooit aan Le Mans mag meedoen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...