Video

Marloes Keetels en Maartje Paumen (HC Den Bosch) bezorgen Oranje-hockeysters tweede WK-zege

2 juni 2014 om 22:37 • Aangepast 24 april 2020 om 13:35
nl
Marloes Keetels en Maartje Paumen van HC Den Bosch hebben het Nederlands vrouwenteam maandagavond de tweede zege bezorgd tijdens het WK hockey in Den Haag. Het werd 4-0 tegen België. Keetels scoorde de 2-0, Paumen zorgde voor de 3-0. Zij benutte een strafbal.
Geschreven door

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat er bij een doelpunt van mij zo hard gejuicht wordt", lachte Keetels na afloop van het duel. Het WK is voor de middenvelder haar eerste grote toernooi.
'Misschien wat té gretig'De andere twee Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Ellen Hoog - zij scoorde met een fraaie backhand - en Roos Drost. "In de tweede helft wilden wij misschien wat té graag", analyseert Keetels. "Daardoor slopen er wat slordigheden bij ons in." Met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van tien goals voor en één tegen gaat Oranje fier aan de leiding in poule A. "Maar er komen nog genoeg zware tegenstanders aan, dus dat zegt niet alles", weet Keetels.
Lidewij Welten ontbrak nog bij Nederland. De aanvalster van HC Den Bosch liep een week geleden een breuk in haar middenhandsbeentje op. Per wedstrijd wordt bekeken of Welten inzetbaar is
Paumen op dreefOranje was het WK zondag begonnen met een imponerende 6-1 zege op Japan. Tijdens die wedstrijd scoorde Paumen tweemaal. Nederland is titelfavoriet tijdens dit WK, samen met Argentinië. Na twee vrije dagen vervolgt Nederland het WK donderdag met de derde poulewedstrijd, tegen Nieuw-Zeeland.
Voor België was de nederlaag tegen de Nederland de tweede van dit WK. Zondag ging de ploeg al onderuit tegen Nieuw-Zeeland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.