Lijst Smolders Tilburg: 'Burgemeester Noordanus moet opstappen'

3 juni 2014 om 11:50
nl
Lijst Smolders Tilburg wil dat burgemeester Peter Noordanus opstapt, omdat hij schadelijk zou zijn voor het imago van de stad. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.
Geschreven door

Het gaat Lijst Smolders Tilburg (LST) onder andere om zijn rol bij Vestia, zijn falende rol om investeerders naar Tilburg te halen en het feit dat de Taskforce Brabant de criminaliteit niet hard genoeg aanpakt.
Negatief in het nieuwsWoensdag start de Tweede Kamer met de openbare verhoren van de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties. Dat zal zes weken duren. Hierdoor zal de familie Noordanus en dus Tilburg langere tijd negatief in het landelijk nieuws komen, denkt LST.
Noordanus en zijn vrouw Susan Baart zouden als commissarissen bij Vestia te weinig toezicht hebben gehouden op directeur Erik Staal. Door zijn beleid raakte Vestia miljarden euro's kwijt.
President-commissaris bij VestiaBovendien kreeg hij bij zijn vertrek 3,5 miljoen euro mee. Noordanus was president-commissaris bij Vestia van 2001 tot 2003.
Volgens hem lag er toen al een arbeidscontract met Erik Staal en had hij daar dus geen invloed meer op. Zijn vrouw Susan Baart was sinds 2010 commissaris en is in 2012 vertrokken.
Reactie Noordanus"De heer Smolders vervalt eerder dan ik dacht in oud gedrag. De man en niet de bal. Overigens zonder mij daar zelf persoonlijk op aan te spreken", reageert burgemeester Noordanus dinsdagmiddag.
Noordanus wil graag met Smolders de discussie aan over waar het met Tilburg de komende jaren naar toe moet. "Blijkbaar heeft hij andere prioriteiten." Volgens de burgemeester zullen ook onzinnige vragen 'natuurlijk' door het college serieus worden beantwoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.