Dertien jaar geëist voor Praxis-moord in Den Bosch - Omroep Brabant

Dertien jaar geëist voor Praxis-moord in Den Bosch

3 juni 2014 om 12:09
Foto: ANP
Foto: ANP
Justitie wil in hoger beroep dat een 26-jarige man voor dertien jaar verdwijnt in de cel. Hij staat terecht voor de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats bij de Praxis in Den Bosch in maart 2010.
Geschreven door

Op 1 maart 2010 hadden het slachtoffer en de verdachte een afspraak op het parkeerterrein over een geldschuld. De twee kregen ruzie.
Geweer en twee schotenDe verdachte haalde een geweer uit zijn auto en schoot de man tussen de benen. Daarna schoot hij nog een keer en raakte hij de man in de borst. De man overleed later in het ziekenhuis.
Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem tot vijftien jaar cel voor moord. De Hoge Raad bepaalde later dat die zaak over moest.
Lange strafHet OM wil dat de man voor lang achter de tralies verdwijnt. "Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij op klaarlichte dag, op een openbaar terrein, in de buurt van een woonwijk twee schoten heeft gelost", staat te lezen in een verklaring.
"Verschillende getuigen hebben de impact van deze strafbare feiten nog lange tijd gevoeld. Een gevangenisstraf voor een lange duur is hier op zijn plaats."
De uitspraak is waarschijnlijk op 16 juni.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...