Vandalen vernielen populair kunstwerk 'Knuf' aan Kerkplein in Oisterwijk

3 juni 2014 om 15:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:36
nl
De organisatie van het project Kunst en Bomen in Oisterwijk heeft een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. Vandalen hebben weer een kunstwerk vernield. Ditmaal gaat het om het werk 'Knuf' aan het Kerkplein in Oisterwijk.
Geschreven door

Begin mei werden er ook al kunstwerken vernield. Toen ging het om negen van de in totaal honderd.
'Knuf' was bevestigd aan een boom op het Kerkplein en vooral populair onder de jeugd. Jongeren maakten regelmatig foto's van elkaar terwijl ze, net als het rode kunstwerk zelf, de boom omarmden.
Volgens de Stichting Oisterwijk Leeft is het kunstwerk aan gruzelementen geslagen en kan de maakster, kunstenares Barbara Kluiver, het niet repareren omdat ze allergisch is geworden voor polyester. De waarde van 'Knuf' bedraagt 4000 euro.
'Inzetten op herstel'"De vernieling van kunstwerken gaat maar door. Van 'eenvoudig' vandalisme is al lang geen sprake meer. De vrijwilligers van Kunst en Bomen 2014 zijn nu op zoek naar een persoon of een bedrijf die wil proberen 'Knuf' terug bij de boom aan het Kerkplein te krijgen", schrijft de stichting op de website.
De Stichting Oisterwijk Leeft zit met de handen in het haar. "De organisatie is door de aanhoudende vernielingen die steeds extremer worden ten einde raad, maar wil de moed niet opgeven. Het algemene gevoel is dat dan de vandalen winnen. Daarom wordt ook nu weer ingezet op herstel", is in de verklaring te lezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.