'Spoorlijn Breda-Utrecht moet mogelijk blijven bij verbreding A27'

3 juni 2014 om 15:46 • Aangepast 24 april 2020 om 13:36
nl
Het gemeentebestuur van Breda wil dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur in haar plannen voor de A27 meer rekening moet houden met de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen Breda en Utrecht. Dat blijkt uit een brief die het Bredase gemeentebestuur de minister heeft gestuurd.
Geschreven door

In april maakte de minister bekend dat de A27 verbreed gaat worden en dat er een nieuwe brug komt met vier rijstroken voor het autoverkeer bij knooppunt Gorinchem.
Moties over verbreding wegHet college van B&W verwijt de minister dat in de plannen niks terug te vinden is over de mogelijke aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen Breda en Utrecht in de toekomst. Volgens het college is de minister verplicht om daar rekening mee te houden.
De Tweede Kamer heeft al meerdere malen een motie aangenomen dat de verbreding van de A27 de aanleg van de spoorlijn niet onmogelijk mag maken.
Combinatie met spoorlijnDe provincie Brabant heeft drie jaar geleden ook al laten onderzoeken hoe de verbreding van de A27 gecombineerd kan worden met de aanleg van de spoorlijn Breda-Utrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.