Zeven arrestaties in miljoenenfraudezaak, bende opgerold met invallen in Eindhoven en Waalre

3 juni 2014 om 17:38 • Aangepast 24 april 2020 om 13:36
nl
De politie heeft dinsdagochtend in een grootschalig fraudeonderzoek zeven aanhoudingen verricht in Eindhoven, Drimmelen, Waalre en het Belgische Neerpelt. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen tussen de 28 en 60 jaar.
Geschreven door

Ze horen tot een criminele bende die zich bezig houdt met oplichting, valsheid in geschrifte, diefstal en verduistering. Onder diverse valse bedrijfsnamen werden luxe goederen besteld, maar die werden nooit betaald.
De leveranciers zouden volgens de politie zijn benadeeld voor zeker één miljoen euro. De leden van de bende gebruikten valse namen en adressen om zelf buiten schot te blijven.
Tankpasfraude aanleidingHet onderzoek naar de bende startte in augustus vorig jaar toen bleek dat die achter een nepbedrijf zat dat een groot aantal tankkaarten had aangevraagd bij oliemaatschappijen. Met die kaarten werd voor duizenden liters getankt, zonder dat deze ooit werd betaald.
Verder rechercheonderzoek leidde naar de dinsdag aangehouden mannen en vrouwen.
Wapentuig en een drugslab gevondenDe politie heeft de huizen van de verdachten doorzocht. Daarbij werden in Drimmelen een handgranaat, diverse vuurwapens en munitie gevonden en onderdelen van een synthetisch drugslaboratorium. Ook panden in Schiedam en Rotterdam zijn doorzocht..
Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.