Villa van failliete zakenman Roger Lips in Uden leeggehaald en beschadigd

3 juni 2014 om 17:09
nl
De kapitale villa van de failliet verklaarde vastgoedondernemer Roger Lips in Uden is op 'ontluisterende'' wijze leeggehaald en beschadigd. Dat constateert curator Jan Stadig nadat hij het huis dinsdag met toestemming van de rechter had opengebroken.
Geschreven door

Het huis moet verkocht worden om een deel van de miljoenenschuld van Lips bij diverse banken te kunnen voldoen. Stadig had op de inboedel ter waarde van 150.000 euro beslag gelegd.
VerhuiswagenDe curator kreeg argwaan over het weghalen van de inboedel na een tip van een buurtbewoner over verhuiswagens bij het huis. Het weghalen van de spullen is een strafbaar feit. Er zal aangifte gedaan worden, kondigde de curator aan.
De vriendin van Lips probeerde het bezoek van de curator nog met een kort geding te voorkomen, maar dat mislukte.
Luxe inrichting Volgens Stadig is het pand in Uden volledig leeggehaald en is er grote schade aangericht. Bijvoorbeeld de luxe inrichting, het meubilair, kunst, wijn en de apparatuur uit twee bioscopen waren verdwenen, somt de curator op.
Lips werd vorig jaar failliet verklaard. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Lips zat enige tijd in de cel omdat hij niet genoeg meewerkte aan de afhandeling van zijn faillissement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.