Luxe afkickkliniek RoderSana in Oirschot failliet: 1,5 miljoen aan publiek geld verdwijnt

3 juni 2014 om 18:33
nl
De luxe verslavingskliniek RoderSana in Oirschot is dinsdag op eigen verzoek failliet verklaard en vijf betrokken GGZ-instellingen raken daardoor mogelijk meer dan 1,5 miljoen euro zorggeld kwijt. Curator Ben Arends heeft dat dinsdag gezegd.
Geschreven door

"Het is heel wrang om te constateren dat er publiek geld verdwijnt en ik zal dat daarom extra goed onderzoeken", aldus de curator.
Luxe kliniek voor beroemdheden en rechtersHet commerciële afkickoord in de bossen ging eind 2008 open en werd door de GGZ's opgericht omdat verslaafden met een hoge maatschappelijke positie zoals rechters, directeuren, advocaten, notarissen en beroemdheden zich niet thuisvoelen in de reguliere zorg.
In een bosrijke omgeving werden ze ontvangen in een viersterrenhotel met toprestaurant. Naast de intensieve behandelingen en gesprekken was er gelegenheid voor fitness, tennis, bubbelbad of sauna. De zorgverzekeraar betaalde de standaardvergoeding en voor de luxe betaalde de klant zelf.
Personeel op straatEr werd verlies geleden omdat er hoge kosten werden gemaakt terwijl de verzekeraars steeds strenger op de kosten letten, aldus de curator. Hij zei dat de totale schuld van RoderSana uitkomt op ongeveer 6,5 miljoen euro.
Met de bank zijn afspraken gemaakt over de zorg voor de huidige cliënten. De curator spreekt met overnamekandidaten over een doorstart. Voor de 51 personeelsleden is er dinsdag een bijeenkomst. Ze worden ontslagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.