Unieke website over de bevrijding Nederland gelanceerd

3 juni 2014 om 18:30
nl
Regionale media, waaronder Omroep Brabant, hebben dinsdag de site Weg Naar De Bevrijding gelanceerd. Op die website staat een unieke hoeveelheid informatie over de Liberation Route, de weg die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van Europa in 1944 en 1945.
Geschreven door

Het verhaal wordt verrijkt met foto's, video- en geluidsfragmenten, diapresentaties en dagboekfragmenten, onder meer van kijkers en luisteraars.
Omroep Brabant werkt in dit project samen met Omroep Gelderland en de regionale kranten in Brabant en Gelderland.
Nu: D-Day NormandiëDe site Weg Naar De Bevrijding begint momenteel met een verhaal over de landing in Normandie. Daar begon het verhaal van de bevrijding. In de komende maanden ligt het accent op de bevrijding van Zuid-Nederland. Met veel aandacht voor de operatie Market Garden, de Slag om de Schelde en de Slag bij Overloon.
Market GardenIn september zullen Omroep Brabant en Omroep Gelderland in acht uitzendingen op televisie aandacht besteden aan de bevrijding van Brabant en de operatie Market Garden. Dit weekend al zenden deze twee omroepen al speciale uitzendingen uit op radio.
Tot en met volgend jaar besteden de regionale media aandacht aan de Liberation Route en de 70ste herdenking van operatie Market Garden. De unieke samenwerking is tot stand gekomen door een subsidie van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.