Werknemers Philip Morris stoppen tijdelijk met staken - Omroep Brabant

Werknemers Philip Morris stoppen tijdelijk met staken

3 juni 2014 om 20:14 • Aangepast 24 april 2020 om 13:37
nl
Werknemers van Philip Morris in Bergen op Zoom stoppen dinsdagavond laat tijdelijk met hun staking. De nachtploeg gaat weer aan de slag. Dat heeft een woordvoerder van CNV Vakmensen laten weten.
Geschreven door

De vakbonden hopen dat de directie de onderbreking gebruikt om met betere voorstellen te komen voor een sociaal plan. Op 1 oktober komen circa 1230 mensen op straat te staan als de fabriek sluit.
'Blij werknemers te begroeten' Philip Morris laat dinsdag weten dat er 'weer naar inhoudelijke opties worden gekeken' als woensdag de werknemers aan de slag gaan. Veel ruimte voor eventuele aanpassingen ziet het concern niet. "Het zal moeilijk worden om nog bergen te verzetten”, aldus een woordvoerder. De sigarettenfabrikant beraadt zich nog op een reactie en is blij de medewerkers weer te mogen begroeten.
Time-outMedewerkers waren ook dinsdag niet aan het werk gegaan. Woordvoerder Kees de Vos van CNV Vakmensen sprak dinsdag van een time-out: de acties kunnen later weer worden voortgezet. "Tijdens de onderhandelingen willen we kijken wat we met elkaar kunnen bereiken. We zullen er toch uit moeten komen."
VertrekregelingDe medewerkers willen vooral een betere vertrekregeling. Vanwege de nieuwe belasting- en pensioenregelgeving houden de medewerkers netto minder over.
Redelijke termijnDe sigarettenfabrikant wees er dinsdag op dat het voorstel van Philip Morris zich kan meten met de beste sociaal plannen ooit in vergelijkbare gevallen in Nederland. Het uitgangspunt voor het bedrijf blijft om 'in het belang van de medewerkers op een redelijke termijn tot een gedegen en eerlijk sociaal plan voor alle betrokkenen te komen'.
Vakbonden en het bedrijf ruziën al enige tijd over de invulling van het sociaal plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.