Video

Hockeyer Bob de Voogd duikt studieboeken in, nu hij het WK noodgedwongen moet missen

3 juni 2014 om 20:04 • Aangepast 24 april 2020 om 13:37
nl
Hij wilde in eerste instantie geen minuut van het WK hockey in Den Haag zien. Zo teleurgesteld was Helmonder Bob de Voogd, nu hij het eindtoernooi moet missen. Bondscoach Paul van Ass riep de speler van Oranje Zwart niet op. "Ik ben er nog steeds ziek van, maar de wedstrijden kijk ik wel. Ik ben te veel liefhebber."
Geschreven door

De Voogd was twee jaar geleden een van de spelers waarmee Oranje zilver veroverde op de Olympische Spelen. Nu is hij er dus niet bij. "In mijn agenda had ik deze hele maand vrij gehouden voor het WK. De leegte vul ik op door vakantie te vieren en iets aan mijn studie te doen."
Tentamen psychologieZo heeft De Voogd woensdag een tentamen psychologie. "Ik zei eerder deze week nog tegen mijn moeder, dat het erg lastig is om mezelf te concentreren op het leerwerk. Mijn gedachten gaan nog vaak naar het WK en de vraag waarom ik er niet bij ben. Toch reken ik erop dat ik een voldoende haal. Met een 5,5 neem ik geen genoegen."
Met Van Ass heeft De Voogd niet meer gesproken na de voor hem negatieve mededeling. "Ik overweeg niet om mijn interlandcarrière aan de wilgen te hangen. Hoe teleurgesteld ik ook ben. Daar moet ik proberen overheen te stappen. Ik ben pas 25 jaar en heb nog een aantal mooie jaren te gaan. Zowel als speler van Oranje Zwart als van Oranje."
Op vakantie naar SpanjeKomende donderdag gaat de Helmonder op vakantie naar Spanje. "Maar voor het finaleweekeinde van het WK hockey ben ik weer op tijd terug. Dan ga ik in het stadion zitten en de Nederlandse jongens aanmoedigen. Ik denk dat ze ver gaan komen. Het is een goed team."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.