It’s Only Rock and Roll: Rolling Stones gespot in Brabant - Omroep Brabant
Video

It’s Only Rock and Roll: Rolling Stones gespot in Brabant

3 juni 2014 om 21:31 • Aangepast 24 april 2020 om 13:38
nl
Nog een paar dagen en dan staat 's werelds oudste rock and rollband op Pinkpop. John Uilenberg uit Raamsdonskveer heeft geen kaartje en hoeft geen kaartje. Uilenberg zit dag in, dag uit tegen de gerimpelde koppen aan te kijken van Mick Jagger en Keith Richards. "Vooral die Keith Richards, die heeft echt zo'n kop waardoor ik niet meer kan stoppen. Echt heel leuk om te doen."
Geschreven door

Als de spreekwoordelijke warme broodjes gaan momenteel ook de Rolling Stones-schilderijen van John Uilenberg over de toonbank. "Ik heb zelf geen kaartjes kunnen bemachtigen voor Pinkpop. Maar, omdat ik werd geïnspireerd door hun komst ging het kriebelen en heb ik opnieuw de kwast gepakt. Momenteel ben ik bezig met een schilderij van Keith Richards. Op zo'n gerimpelde kop word je echt verliefd."
'Verliefd' zijn de liefhebbers ook op de schilderijen van deze amateurkunstenaar. Zelfs vanuit Amerika en Japan wordt hij benaderd. "Zo'n schilderij kost uiteraard ook wat, maar ze worden echt door iedereen gekocht. Soms lenen mensen zelfs geld om een schilderij te kopen. Maar dat zijn de echte, gedreven Stonesfans, die zouden zelfs nog vuil wasgoed opkopen van de jongens."
Poseren voor Uilenberg is er uiteraard niet bij. De oplossing; foto's van internet. "Ik kijk bij het uitzoeken van foto's altijd naar de lichtval. Ik vind het van belang dat er erg veel licht en donker in zit, zeker bij een kop als die van Keith Richards."
Als de schilder eenmaal begonnen is met een kop als die van Richards kan hij niet meer stoppen. "Dan kijk in op de klok en dat is het al twee of drie uur 's nachts. Ik dwing me dan om naar bed te gaan, maar een paar uur later sta ik al weer te schilderen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.