Video

Oppositie in Bossche gemeenteraad wil geen Giro d’Italia: ‘Geldverslindend circus’

4 juni 2014 om 00:35 • Aangepast 24 april 2020 om 13:38
nl
De Giro d’Italia moet in 2016 niet in Den Bosch starten. Dat vinden de oppositie partijen in de Bossche gemeenteraad. Ze vinden het ongepast om in een tijd van bezuinigingen veel geld uit te geven aan een groot sportevenement. Den Bosch is in beeld als mogelijke startplaats van het wielerspektakel.
Geschreven door

Een geldverslindend circus dat niet mag doorgaan. Dat zegt raadslid Paul van der Krabben van Bosch Belang over de Giro d'Italia. Hij zegt dat het ongepast is om geld te steken in een evenement, terwijl 11-duizend Bosschenaren in armoede leven.
VoorbarigCDA sportwethouder Huib van Olden noemt de kritiek van de oppositie voorbarig. Hij zegt dat eerst wordt onderzocht of het haalbaar is om de Giro naar Den Bosch te halen. Ook moet volgens de wethouder nog worden onderzocht wat de kosten zijn en wie dat gaat betalen.
Dat in 2016 ook het culturele evenement Jeroen Bosch 500 wordt gehouden in Den Bosch is voor de sportwethouder geen probleem: "Een stad die zowel sport als cultuur kan aanbieden aan haar inwoners is een volwaardige stad". 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.