Video

Ex-werknemer Shell Moerdijk: 'God zij geprezen dat het tijdens wisseling ploegen gebeurde'

4 juni 2014 om 02:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:08
nl
Dat de gigantische brand bij Shell Moerdijk precies tijdens de wisseling van het personeel uitbrak, is een ‘godswonder’. Dat zegt een voormalige medewerker vlak nadat de gigantische ontploffing zich voordeed bij de fabriek.
Profielfoto van
Geschreven door

De vuurbal was vanaf kilometers afstand te zien. Er zijn voor zover bekend twee gewonden gevallen. Volgens de ex-medewerker hadden dat er veel meer kunnen zijn, als de brand niet precies tijdens de wisseling van de ploegen was uitgebroken.
"Het personeel komt tijdens de wisseling in de controlekamer. Dat is een kleine kamer met dik beton, kleine raampjes en dikke deuren. Zelfs bij een vlammenzee loopt het personeel dan geen risico", aldus de expert. In de ruime omgeving waren twee 'enorm harde knallen' hoorbaar.
Het Shell-complex ligt aan de Chemieweg in Moerdijk. Shell heeft daar vier onderdelen staan. Daar verwerkt het olie- en chemiebedrijf per jaar meer dan vier miljoen ton aan chemische producten.

Wachten op privacy instellingen...

Bekijk alle foto's van de brand bij Shell in Moerdijk op onze Flickr-paginaLees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op www.omroepbrabant.nl/shellmoerdijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.