Video

Omwonenden Moerdijk pakken koffers na ontploffing: ‘Nog nooit zo bang geweest’

4 juni 2014 om 02:53 • Aangepast 22 november 2020 om 00:08
nl
Veel inwoners van Klundert die pal aan het industrieterrein Moerdijk wonen, hebben na de ontploffing dinsdagavond hun koffers ingepakt en zijn met de auto weggereden. Sommige bewoners zeggen dat ze 'nog nooit zo bang zijn geweest'.
Profielfoto van
Geschreven door

"Inpakken en wegwezen", vertelt iemand voor de camera's van Omroep Brabant. "Dit was niet te omschrijven. Het leek wel alsof alles uit elkaar klapte."
Rond kwart voor elf deed zich een gigantische ontploffing voor bij een fabriek van Shell. De vuurbal was vanaf kilometers afstand te zien. De brand werd rond middernacht opgeschaald naar GRIP 3. Er zijn twee gewonden gevallen.
'Het gaat echt gigantisch mis'In de omgeving van de brand wonen ook enkele verslaggevers van Omroep Brabant. "Ik dacht even: daar gaat Moerdijk. Mijn huis trilde zó erg dat ik dacht dat mijn ramen sprongen", vertelt Bianca van Vugt. "We namen het zekere voor het onzekere en zijn met de auto vertrokken. Het ging echt gigantisch mis."

"We wisten niet wat we zagen. Buurtbewoners zijn het eens dat zij dit nog nooit hebben meegemaakt", vertelt verslaggeefster Marieke Boerefijn die ook dichtbij woont. De brand zorgde voor veel rook. Daar hadden veel inwoners 'geen zin in'. "Het is daarom begrijpelijk dat veel mensen dit gebied verlieten", vertelt Boerefijn.
Last van de keelVolgens burgemeester Jac Klijs van Moerdijk zijn er bij deze brand geen gevaarlijke concentraties chemicaliën vrijgekomen, maar mensen klaagden wel over last van de keel.
Er werden geen woningen ontruimd. Het industrieterrein werd afgesloten, op- en afritten van de snelweg A17 ging dicht en de scheepvaart op het Hollands Diep bij Moerdijk werd stilgelegd. Al deze maatregelen zijn inmiddels teruggedraaid.
Bekijk alle foto's van de brand bij Shell in Moerdijk op onze Flickr-paginaLees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op www.omroepbrabant.nl/shellmoerdijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.