Video

Zware metalen in grond na brand Shell Moerdijk

4 juni 2014 om 10:12 • Aangepast 22 november 2020 om 00:08
nl
De brandweer heeft na de brand bij Shell in Moerdijk woensdagochtend zware metalen gevonden in grondmonsters. Om wat voor zware metalen het gaat, kon een woordvoerster niet zeggen.
Profielfoto van
Geschreven door

Er zijn grondmonsters genomen in het gebied waar roetdeeltjes zijn neergekomen. Het gaat om de Hoeksche Waard en het eiland van Dordrecht.
Wassen met zeepOmdat daarbij zware metalen zijn gevonden, raadt de brandweer mensen aan om hun handen met zeep te wassen als ze roetdeeltjes hebben aangeraakt en hun schoenen te vegen voordat ze naar binnen gaan. Volgens burgemeester Jac Klijs is er verder geen gevaar voor de volksgezondheid. "Ik durf dat te zeggen, omdat ik deskundigen heb gesproken."
Woensdag doet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verder onderzoek in de Hoeksche Waard en op het eiland van Dordrecht.
Brandweermannen ontsmetHet reactorvat dat dinsdagavond in brand vloog, is compleet verwoest. Brandweerlieden hebben urenlang geblust. Woensdagochtend rond zes uur, werd het sein 'brand meester' gegeven. Omdat het om een terrein gaat waar veel chemische stoffen liggen opgeslagen, zijn brandweerlieden die dinsdagnacht hebben geblust, allemaal uit voorzorg ontsmet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.