Video

'Brand bij Shell niet goed voor rust en imago van dorp Moerdijk'

4 juni 2014 om 10:41
nl
De grote brand bij Shell is niet goed voor de rust in Moerdijk en het imago van het dorp. Voorzitter Peter Stehouwer van de vereniging van huizenbezitters heeft dat woensdagochtend gezegd. "De rust was juist een beetje teruggekeerd", reageerde hij.
Geschreven door

De vereniging KernWaarde Moerdijk is opgericht vanwege de onrust in het dorp over de uitbreiding van de haven en de aanleg van een groot distributieterrein in de buurt.
VertrekregelingVanwege de onrust presenteerde de gemeente Moerdijk twee weken geleden vertrekregeling voor bewoners die het dorp willen verlaten vanwege de industriële ontwikkelingen. De gemeente garandeert huizenverkopers dat ze 95 procent van de taxatiewaarde krijgen. Daarmee is een bedrag van vele miljoenen gemoeid.
De huizenbezitters in het dorp bespreken het aanbod van de gemeente juist woensdagavond. Dorpsbewoners hebben de explosies en brand dinsdagavond weliswaar gevoeld en gezien maar hadden geen last van de rook.
Invloed op sentimentStehouwer gaat er desondanks vanuit dat de brand bij Shell invloed heeft op het sentiment in het dorp maar hij kan nog niet precies inschatten hoe, zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.