Shell Moerdijk heeft nog geen verklaring voor vondst zware metalen in grondmonsters

4 juni 2014 om 11:09 • Aangepast 24 april 2020 om 13:39
nl
Shell Moerdijk is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de zeer grote brand die dinsdagnacht op het industrieterrein in Moerdijk heeft gewoed. Volgens het bedrijf zijn er bij de brand geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen in de lucht gemeten.
Geschreven door

De brandweer meldt wel dat er zware metalen zijn gevonden in grondmonsters na de brand. Het bedrijf kan daar woensdagochtend nog geen verklaring voor geven. Volgens een woordvoerder is dat ook onderdeel van het onderzoek. Op de website van Shell is ook een verklaring te lezen.
OnderhoudswerkzaamhedenVerder betreurt het bedrijf ten zeerste de overlast en hinder die de brand voor de omwonenden heeft veroorzaakt. De brand vond plaats in de reactor van de MSPO-2 installatie. Deze installatie was op het moment van het incident wegens onderhoudswerkzaamheden buiten bedrijf. In de fabriek worden grondstoffen voor kunststoffen geproduceerd, styreen-monomeer en propeenoxiden.
De zeer grote brand op het industrieterrein in Moerdijk brak dinsdagavond rond tien voor elf uit. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met blussen. Woensdagochtend rond halfzes kwam het nieuws dat de brand was geblust. Rond zes uur werd het sein 'brand meester' gegeven.
De gemeente gaf om halfelf tijdens een persconferentie op het gemeentehuis in Zevenbergen uitleg over de laatste stand van zaken.
Bekijk alle foto's van de brand bij Shell in Moerdijk op onze Flickr-paginaLees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op www.omroepbrabant.nl/shellmoerdijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.