Ivo Opstelten brengt bezoek aan Shell in Moerdijk, boek over brand Chemie-Pack overhandigd

4 juni 2014 om 16:45 • Aangepast 24 april om 13:39
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Burgemeester Jac Klijs verwelkomt Ivo Opstelten
1/2
Minister Ivo Opstelten bezocht woensdag Shell in Moerdijk. Hij werd verwelkomd door burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk. De minister ontvangt woensdag het boek over de grote brand drie jaar geleden bij Chemie-Pack. Maar eerst nam hij een kijkje bij het terrein waar dinsdagavond- en nacht een grote brand woedde bij Shell.
Geschreven door

Bij de grote brand in Moerdijk raakten twee mensen lichtgewond. Twee explosies deden de wijde omgeving op zijn grondvesten schudden. Pas om zes uur woensdagmorgen werd het sein 'brand meester' gegeven.
De minister vertelde dat hij de indruk heeft dat er lessen zijn geleerd na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk. "Maar het is nog te vroeg voor conclusies'', zei hij. Het allerbelangrijkste volgens de minister is dat de twee lichtgewonden het goed maken en het ziekenhuis hebben kunnen verlaten.
Verder gaf Opstelten Klijs nog complimenten over de afwikkeling van de brand. De burgemeester geeft zichzelf en de gemeente een '7' voor het optreden rond de brand.
Boek Chemie-Pack overhandigdNa het bliksembezoek aan Shell, vertrokken Opstelten en Klijs naar het gemeentehuis voor de boekpresentatie over de brand bij Chemie-Pack drie jaar geleden. Uit handen van Klijs kreeg Opstelten rond halfvier het eerste exemplaar.
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/474183705502953473]
´Dit kun je van tevoren niet bedenken´Dat het boek een dag na de grote brand bij Shell wordt gepresenteerd, is een vreemde situatie. "Dat we de nacht voor de presentatie van het boek dit meemaken, kun je van tevoren niet bedenken", zei Klijs woensdagochtend tegen Omroep Brabant. "Het is wel een heel rare situatie", zei een woordvoerster van de gemeente na de brand dinsdagnacht bij Shell Moerdijk
[Tweet:body:https://twitter.com/huismanmarcel/status/474181006552215552]
SpanningsveldenKlijs: "Het boek laat zien welke dynamiek en saamhorigheid spontaan opwellen tijdens een crisis van deze orde, maar toont ook de hectiek en spanningsvelden die ontstonden", schrijft de gemeente.
Uit rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de brand bij Chemie-Pack bleek al dat vooral de communicatie van de overheid naar de burgers en de media volledig heeft gefaald. Oud-burgemeester Wim Denie van Moerdijk die ontslag nam na alle kritiek die op de brand volgde, legde de zwarte piet juist bij de media.
Lees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op www.omroepbrabant.nl/shellmoerdijk

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...