Gemeente Boxtel over boren naar schaliegas: 'We willen niet dat het gebeurt, alleen omdat het kan'

4 juni 2014 om 13:03
nl
De gemeente Boxtel wil eerst weten of Nederland wil dat er naar schaliegas geboord wordt in onder meer Boxtel voor er naar de mogelijkheden van boren wordt gekeken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders woensdag gezegd.
Geschreven door

Minister Kamp van Economische Zaken liet eerder weten een onderzoek te willen doen naar de mogelijkheden van boren naar schaliegas. Burgemeester Mark Buijs vindt dat een stap te ver.
Hij gaat samen met de gemeenten Noordoostpolder en Haaren een protestbrief opstellen aan de minister. Die gemeenten komen ook in aanmerking voor proefboringen naar schaliegas.
'Omdat het kan'De gemeente Boxtel wil van de discussie af of het boren naar schaliegas mogelijk is. ''Als Kamp straks laat zien dat het veilig kan, dan gaat het gebeuren. We willen niet dat het gebeurt, alleen omdat het kan'', vertelt burgemeester Buijs van Boxtel.
Hij gelooft er nog steeds in dat hij minister Kamp en de Tweede Kamer op andere gedachten kan brengen. ''Anders hadden we het allang opgegeven. Wij willen duurzame energie. Je kan niet zomaar alles doen omdat het kan. Dat zou het een mooie puinhoop worden.''
Naar Den HaagDonderdag wordt in de Tweede Kamer gesproken over schaliegas. Vanuit Boxtel vertrekt een bus van de actiegroep Schaliegasvrij Boxtel om voor de Tweede Kamer actie te voeren tegen de kabinetsplannen.
Ook de Boxtelse wethouder Peter van de Wiel van Milieu en Duurzaamheid gaat luisteren naar het debat. Vanaf kwart voor twee gaan de Kamerleden in discussie met de minister.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.