Wedstrijden van PSV en Willem II als verdacht aangemerkt, matchfixing?

4 juni 2014 om 18:19
nl
Er zijn sterke aanwijzingen dat er matchfixing heeft plaatsgevonden bij de wedstrijd in de Jupiler League tussen Willem II en Achilles’29, afgelopen seizoen. Dat heeft de organisatie Federbet geconstateerd, meldt het Brabants Dagblad. Ook is het oefenduel PSV - Lokomotiv Plovdiv als verdacht gemarkeerd.
Geschreven door

PSV speelde deze wedstrijd in januari van dit jaar tijdens de winterstop in Spanje. De uitslag van die wedstrijd was 3-0. Beide clubs waren daar op trainingskamp.
Willem II won de competitiewedstrijd tegen Achilles'29 in Groesbeek met 5-1. Er zou flink wat geld zijn ingezet op een overwinning van meer dan twee doelpunten verschil voor Willem II.
Wat is matchfixing?Matchfixing is het bewust manipuleren van een wedstrijd. Spelers en of scheidsrechters worden daarbij omgekocht om tot een bepaald resultaat te komen. Hierop wordt dan bij wedkantoren veel geld ingezet. Federbet is gevestigd in België en houdt zich bezig met het opsporen van verdachte wedstrijden.
Een woordvoerder van Willem II laat woensdag weten niet officieel te zijn ingelicht over de verdenking. De Tilburgers willen daarom voorlopig geen nadere uitleg geven. Ook PSV heeft nog niet gereageerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.