Den Bosch strijdt met Apeldoorn om start Giro 2016, gaat ‘nog maanden duren’

4 juni 2014 om 19:44 • Aangepast 24 april 2020 om 13:41
nl
Naast Den Bosch is Apeldoorn nog in de race om de start van de Ronde van Italië in 2016. De onderhandelingen gaan nog maanden duren. Dat meldt Cees Priem, organisator bij Libéma Profcycling, woensdag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Volgens Priem zijn er nog meer gegadigden in Nederland voor andere etappes. "Het is niet aan mij om te zeggen wie dat zijn. Dat is aan de gemeenten", aldus de voormalig wielrenner van de TVM wielerploeg.
Priem was eerder al betrokken bij het binnenhalen van de Giro 2010. Ook lobbyde hij succesvol voor de WK baanwielrennen (2011) en de EK baanwielrennen (2011 en 2013).  De oppositiepartijen in de gemeenteraad willen niet dat de start van de Giro in Den Bosch plaatsvindt. Ze vinden het ongepast om in een tijd van bezuinigingen veel geld uit te geven aan een groot sportevenement.
Twijfels bij Bossche politiek"Een geldverslindend circus dat niet mag doorgaan", vindt raadslid Paul van der Krabben van Bosch Belang. Volgens de politieke partijen Leefbaar 's-Hertogenbosch en Rosmalen én Stadspartij Knillis loopt de stad 'een groot financieel risico'. Zij hebben een motie ingediend.
Eind mei bevestigde de gemeente Den Bosch tegenover Omroep Brabant dat de wielerronde hoogstwaarschijnlijk in Den Bosch start in 2016. Een dag later was de gemeente weer voorzichtiger met uitspraken over de komst van de Giro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.